Escrit d'Amparo (AMPA. Les Vessanes)

ANÉCDOTA O INSULT A LA COMUNIDAT EDUCATIVA?

Què bonic, tornar de vacacions i entercar-te de les declaracions del Concejal de Cultura, que la situació educativa dels teus fills va a millorar, gràcies a què, es van a estalviar eixe trasllat que abans era molt beneficiosos però que ja no, i que ara a demes , van a desfruitar de la mateixa parcel•la sols què amb algun pis mes. Això sí, amb biblioteca.

I com el Concejal no entén que algú es puga molestar amb eixos canvis d’utilíssima hora, el mes fàcil es dir o insinuar de nou que les AMPAS polititzen el tema. Assut penjat.

Però hi ha que refrescar la memòria, dels Concejals, i de pas dels pares i públic en general:

En les diferents declaracions de la Concejal d’ Urbanisme i Deports digen a principis de curs que pensava traslladar les aules per a fer l’ampliació del poliesportiu, i la negativa del Concejal d’Educació de que això no fora a ocórrer, les AMPAS començarem a plantar les orelles. Poc temps després de començar a manejar-nos, confiaven que, efectivament, eixa es l’ intenció. I ens oferiren, ¡què meravella!, el terreny per a l’ampliació del Mª Ivars (altre tema del que hi hauria que comentar en profunditat), o la mateixa parcel•la a on va l’ Institut, l’hora que es construeix i sense urbanitzar.
Cóm que els pares ens negarem, milloraren l’oferta, i ens oferiren la parcel•la a on tenia que construir-ne el teatre, en el Bosc de Diana. Esta vegada ens tenen en el pot: una parcel•la situada al costat dels dos col•legis adscrits, dins del poble, en un lloc estupend. Es fan assemblees per a consultar, convençuts que els pares de AMPAS del IES3, Montgó i Vessanes, que tots van a acceptar. Però els pares ja no es fien, i es decideix no acceptar el trasllat esperant de eixa manera , que no sega únicament el Concejal de Educació el que pressionen per a que es construeix ràpidament l’edifici definitiu, i que tota la Corporación adquireix-ne un compromís, ja que estàs en joc l’ ampliació del Poliesportiu.

Però va transcorrent el temps i anem enterart-nos que la Conselleria ja ha donat el vist i plau al trasllat a la nova parcel•la, que s’està començant a treballar amb ella , que el Concejal ens assegurà que el projecte d’execució va a bon ritme…que no es pot ampliar la parcel•la actual, y ¡què carai!, que estem cansats de lluitar i mobilitzar-nos per aconseguir unes mínimes condicions per a l’educació dels nostres fills.

Ací que acceptem el trasllat. Molts pares matriculen als seus fills en eixe institut perquè els interessa la localització de les aules, els professors i personal del Institut fan el gran esforç per empaquetar tot el material, buscar un lloc on ataconar-ho mestres es fa el trasllat, pagar el lloguer d’aquest.… L’ajuntament es gasta sobre 100000 euros menys o menys en adequar la parcel•la…. I la majoria respirem aliviats perquè, encara que la raó ens diu que deurien negar-nos i pressionar, ens agrada molt mes la nova ubicació, sense piscines quan plou.. Però sentim que hi ha problemes tècnics que estan paralitzant-lo el . Consultem amb el Concejal, que torna a llevar-hi importància i ens tranquil•litza i, per últim, 15 dies mes tard a finals de juliol, salta la noticia de que, eixos problemes tècnics, que ens conta a nosaltres en una reunió per el matí, referent al trasllat, que no va a ser possible per problemes tècnics i que l’endemà hi farà una roda de prenssa per explicar-ho tot . ¡Genial!

Això si , en cada reunió o Assemblea, ens ha demandat confiança, ens ha acusat de ser negatius, de posar pegues, de estar manipulats o posicionats políticament…. Tot, menys assumir errors disculpar-se per els mateixos.
Sr. Sancho: en aquest tema como en altres molts, tot depèn de DECISIONS I VOLUNTAD POLÍTICA, i a estes altures i trass anys de lluita , sabem perfectament a qui li importa aquest tema, per a qui es o no una prioritat l’educació.
Esbarbem què, esta volta, tenint una Alcaldia del PP, la coordinació entre Conselleria i Ajuntament seria millor i no es posarien tantes traves. Però per ara, ni siquiera hem aconseguit que la Sra. Alcaldessa ens rebre o responc a les nostres peticions de mediació amb el Sr, Director del Règim Econòmic. I, per el que ha passat amb la parcel•lat del Bosc de Diana, podem vorer que, tampoc la coordinació entre Vd. I Conselleria es tan bona com ens ve dient, ja que ens va donar per fet que la Conselleria havia donat el vist i plau bo a la mateixa ja fa temps.

Entenem que pot sorgir problemes tècnics, de eixos tan acostumats en urbanisme que dificulten i retarden les obres, que ja començaren mes tard de el que se ens digué Què probablement tindre més que vorer amb el material que s‘ha utilitzat, que amb altres qüestions. Però, siga sincer i no tire balons fora o insulte la intel•ligència de la comunitat educativa tacant-ho d’anècdota i dient que va a millorar. Efectivament durant 6 aules mes, però no per generositat de la Conselleria, sinó perquè esta era una necessitat i una promesa y a demes ara entren altres 3 unitats com mínim. Ací que, un reconeixement dels errors el podem entendre i perdonar, però no què, se ens torné a acusar de polititzar el tema.

I en quant a prioritats de l’actual Corporación, ha quedat clar que no es L’ Institut. Quant molestàvem no han dubtat un moment en plantejar el trasllat, recorrent a mentires com que no era possible l’ampliació per no trobar un acord amb el propietari. Ara que pareix que sí que han aconseguit ja eixe terreny, pareix que tampoc es plantegen o plantejaven ampliar la parcel•la ja que augmentà el número d’ alumnes. Esper que aquest punt el re consideren perquè pot ser molt greu que no ho falsen i es queden amb la mateixa parcel•la . Suposem que el pròxim curs intentarà de nou traslladar les aules per a poder ecòmetre l’ampliació del poliesportiu, però vorem quina es la resposta de la comunitat educativa en eixe moment.

Per últim està per vorer si son capaços de dur a bon port en dos anys el supermegateatro, m’entres els nostres fills continuen en uns adossades prefabricats, cada volta amb més altures.

Desde aquí, disculpar-nos davant els pares per baixar la guàrdia en l’últim moment, i confiar en que les coses van per bon camí. I animar-les a participar ja que pareix que ens espera un curs amb molt de moviment.

A. MIRALLES
AMPA Vessanes.

Comentaris

+ Populares